Klubsamarbejder

Ach Insero 

Ny samarbejdsklub: Rårup GIF

Rårup Gymnastik & Idrætsforening var en del af klubsamarbejdet med Hornsyld og Stouby (RHS) og derigennem med i AC Horsens Fodboldsamarbejde, men nu eksisterer samarbejdet ikke længere, og Rårup Gymnastik & Idrætsforening har valgt at blive selvstændigt medlem af AC Horsens Fodboldsamarbejde.

Det nyeste medlem af AC Horsens Fodboldsamarbejde har knap 400 medlemmer i foreningen herunder godt 100 unge fodboldspillere, og der er plads til alle.

- Vi er ikke en enstrenget idrætsforening, hvor alt kun drejer sig om fodbold. Vi kan tilbyde flere forskellige idrætsgrene, og vi har plads til alle - drenge, piger, unge og motionister. Vi ligger lidt ude på marken, hvor der ikke sker så meget, så vi er omdrejningspunktet i lokalområdet, fortæller Flemming Fredskilde, der er formand for bestyrelsen i Rårup Gymnastik & Idrætsforening.

Fodbold fylder dog helt naturligt meget i Rårup, hvor børn og voksne samles om spillet med den lille runde.

- Der er stor interesse for fodbold herude, og vi får sjældent afbud. Vi har et rigtig godt sammenhold og kæmpe forældreopbakning, så det er dejligt, supplerer Jan Clausen, der er ungdomsformand.

Rårup Gymnastik & Idrætsforening tilbyder ud over fodbold også gymnastik, badminton, tennis, bordtennis og motion.

- Vi er én forening, og vi har én kassemester. Alle bidrager til vores fælles kasse, og hvis nogen mangler noget, så finder vi pengene i kassen. Det er ikke alle afdelinger, der bruger lige mange penge, og det er dyrt at drive en fodboldafdeling, men det fungerer fint, og vi har et godt samarbejde på tværs af afdelingerne, fortæller Flemming Fredskilde.

Nikolaj Hansen er inde omkring træningen af U-12, U-13, U-14 og U-15 drengene fra Rårup, og han ser træneruddannelsen "den gule tråd" som en af fordelene ved at være med i AC Horsens Fodboldsamarbejde.

- Jeg har selv været igennem træneruddannelsen "den gule tråd", og det har givet mig nogle værktøjer, som jeg ikke har haft tidligere. Jeg var selv forældretræner, men kom igennem et godt trænerkursus og stod efterfølgende bedre rustet til at træne drengene. I øjeblikket har vi to forældre uden trænererfaring på "den gule tråd", og de vil også lære en masse, fortæller Nikolaj Hansen.

Et par af hans spillere har trænet med Talentskolen, og det har smittet af på de andre drenge.

- Det er absolut en fordel at have spillere inde på Talentskolen, for vi får spillere tilbage, der kan lidt mere end da de tog af sted. Det smitter af på de andre, der også løfter sig, fortæller Nikolaj Hansen.

Rårup Gymnastik & Idrætsforening har allerede fået erfaringer med AC Horsens Fodboldsamarbejde i RHS-regi, og klubben er i højere grad begyndt at samles omkring AC Horsens.

- Vi havde en fantastisk tur med tre busser til AC Horsens' hjemmekamp mod FC København, og vi kan mærke, at flere herude fra tager til fodbold på CASA Arena Horsens. AC Horsens har tidligere været ude med gode tilbud til AC KIDS og samarbejdsklubberne, og de fælles oplevelser er med til at give et endnu bedre sammenhold i en klub som vores, lyder det fra Jan Clausen.

 

Ach Insero 

2013 / ...

"AC Horsens har endnu engang udbygget AC Horsens Fodboldsamarbejde og kan nu byde velkommen til Rårup Gymnastik & Idrætsforening, der har takket ja til at være med i fællesskabet."

"I Rårup GIF er vi stolte af at vi har indgået aftale med AC Horsens - INSERO Klubsamarbejde. Vi er overbeviste om at spille, trænere og forældre i Rårup GIF får stor udbytte af samarbejdet."